WIE ZIJN THE OFFLINERS?

WIE ZIJN THE OFFLINERS?

Sacha van Rooden

is mindfulness trainer (VMBN cat 1), stress- en loopbaancoach. Na 15 jaar werken in commercieel leidinggevende functies voelt ze iets knagen: ze mist een goede work-life balans en heeft continu haast. Door het beoefenen van verschillende meditaties en yoga wordt ze zich steeds bewuster van haar hollende bestaan en de eisen die ze aan zichzelf stelt. Heel bewust kiest ze er voor het roer om te gooien en te kiezen voor waar haar hart ligt. Ze laat zich omscholen tot mindfulness trainer en coach, creeërt een rustiger leefritme met minder to do’s, meer stilte en is veel vaker offline. Dit is het allerbeste cadeau wat ze zichzelf heeft kunnen geven. Met veel passie begeleidt ze ook anderen bij hun beoefening en proces.

Mireille Capiau

is journalist, media consultant en communicatie adviseur. En geeft daarnaast zo’n 6 jaar Pilates training en somatic movement. Na een ski ongeluk revalideert ze met behulp van Pilates en Gyrotonics, ontdekt de wonderbaarlijke helende werking ervan op blessures, raakt hooked en volgt verschillende opleidingen (BASI en STOTT). Door steeds meer het samenspel tussen lichaam, geest en onze bewegingspatronen te bestuderen komt ze o.a. terecht bij Liz Koch’s Core Awareness workshops en ontdekt de bijzondere wereld van ons fascia (bindweefsel) systeem en de psoas, de spier van de ziel genoemd. Ze merkt hoe lichamelijke klachten, chronische pijntjes, stijfheid en stress voortkomen uit onze manier van leven: te veel zitten, de telefoonverslaving en altijd áán zijn. Maar leert ook hoe we dat zelf kunnen veranderen door een combinatie van beweging, ademhalingstechnieken en bindweefselmassage met zachte rollers en ballen. Haar motto is: Movement is medicine!

Kim van der Hoeven

is freelance creative producer voor verschillende magazines en merken als Tommy HIlfiger en Calvin Klein. Vorig jaar richt ze Happy on Friday op: een productie- en fotografie bedrijf, waarbij ze professionele fotoshoots organiseert om vrouwen een boost voor de toekomst te geven, na een heftige periode in hun leven. Een nieuw begin met als afsluiting een mooi portret. Voordat ze haar eigen bedrijf begint werkt ze fulltime als producer bij een bekend magazine, tot ze borstkanker krijgt. Na een periode van fysiek herstel richt ze zich volledig op zelfontplooiing, doet een opleiding tot coach én dit is de start van haar nieuwe begin. Haar hart ligt bij het creëren van bijzondere momenten voor mensen en daarvoor alles tot in de puntjes te regelen. Hier is haar zaadje gepland voor The Offliners: in een (te) snelle digitale wereld bewuste keuzes en tijd leren maken voor jezelf,  dichtbij je gevoel blijven en een goede balans vinden in een leven on- en offline. En genieten van mooie, nieuwe ervaringen!

EXTRA OFFLINERS

Eveline van Stiphout

Soul food

heeft altijd al -naast een passie voor dansen en bewegen- een grote liefde voor het creëren van heerlijk en verantwoord eten. Na een jarenlange carrière als ballerina begint ze in 2012 dan ook Modanella Catering. Nu stopt ze haar hart en creativiteit in het koken van verrukkelijke, gezonde, afwisselende en biologische maaltijden, waarbij ze de mooiste producten lokaal inkoopt bij kleine (veelal biologische) ondernemers. Het verhaal achter The Offliners en het retreat inspireert haar meteen tot het bedenken van allerlei gerechten met pure voeding, vol ingrediënten die energie geven. Elke dag verwent ze iedereen met een ruimte variatie aan heerlijkheden op tafel, met verschillende texturen en smaken die de zintuigen prikkelen. Voor haar is eten een fijn rustmoment om tijd te nemen voor jezelf en elkaar en om samen te genieten. Daarom is haar slogan ook: Let’s eat together!